سامانه مودیان مالیاتی

سامانه مودیان مالیاتی

سامانه مودیان مالیاتی

یکی از مهم‌ترین اقدامات دولت و سازمان امور مالیاتی کشور، راه‌اندازی سامانه مودیان مالیاتی است.امروزه اجرای بسیاری از قوانین از طریق قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان صورت میگیرد. در سال های اخیر فرار مالیاتی برخی از مودیان مالیاتی باعث شده تا درآمدهای مالیاتی دولت کاهش بیابد!

مجموعه مشاوره مالیاتی ترازان حساب آماده همکاری اب تمامی مشاغل و شرکت ها برای مشاوره و راه اندازی سامانه مودیان و اجرای قانون پایانه های فروشگاهی به صورت کاملا حرفه ای و تخصصی می باشد.


شرکت حسابرسی در کرج09120457605

سامانه مودیان مالیاتی چیست؟

یک سامانه آنلاین است که توسط سازمان امور مالیاتی کشور ایجاد شده است. شما از این طریق ( my.tax.gov.ir ) می توانید به عنوان یک مشتری مالیاتی، اطلاعات مالیاتی خود را مدیریت کنید، اعلامیه مالیاتی خود را پر کنید و پرداخت مالیات خود را انجام دهید. همچنین، این سامانه به شما اجازه می دهد تا از وضعیت پرداخت مالیات خود باخبر شوید و از میزان بدهی های خود باخبر شوید. از دیگرمزایای ثبت نام در سامانه مودیان این است که شما  از مهلت های پرداخت مالیات و همچنین پرداخت جریمه های مالیاتی خود باخبر باشید.

شناسه کالا در سامانه مودیان

ویژگی سامانه مودیان مالیاتی چیست؟

سامانه مودیان مالیاتی یا همان مودیان آنلاین، یک سامانه آنلاین است که توسط سازمان امور مالیاتی کشور برای ارائه خدمات به مشتریان و مشاهده وضعیت مالیاتی آنها راه اندازی شده است. ویژگی‌های این خدمات عبارتند از:

  • ثبت نام آسان: امکان ثبت نام در سامانه برای تمامی اشخاص حقوقی و حقیقی وجود دارد.
  • دسترسی سریع: امکان دسترسی به این خدمات از طریق وب سایت سازمان امور مالیاتی کشور و یا اپلیکیشن های موبایل این سازمان فراهم شده است.
  • مشاهده وضعیت مالیاتی: مشاهده وضعیت مالیاتی افراد شامل میزان بدهی یا پرداختی، میزان مالیات پرداخت شده در سال و ماه قبل و … در این سیستم فراهم است.
  • پرداخت آنلاین: شرایط پرداخت مالیات به صورت آنلاین در سامانه آنلاین وجود دارد.
  • ارائه خدمات مالیاتی آنلاین: ارائه خدمات مانند تکمیل فرم های مالیاتی، محاسبه مالیات و … در سامانه فراهم شده است.
  • امنیت بالا: استفاده از سیستم های امنیتی پیشرفته برای حفاظت از اطلاعات کاربران

چه اشخاصی در سامانه مودیان مالیاتی ثبت‌ نام می کنند؟

در ادامه به پاسخ پرسش های شما می پردازیم: این که چه مشاغلی در سامانه مودیان مالیاتی ثبت‌نام می کنند؟

  1. عرضه کنندگان کالا و خدمات فروشگاهی
  2. تمامی اشخاص حقیقی صاحب مشاغل صنفی ، غیر صنفی
  3. تمامی اشخاص حقوقی صاحب شرکت‌های تجاری و اشخاص حقوقی مشاغل غیر تجاری
  4. فعالان اقتصادی در مناطق آزاد تجاری

سامانه مودیان مالیاتی

مشمولان ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی

چه کسانی مشمول قانون پایانه‌های فروشگاهی می‌شوند؟ تمام اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی که مشمول پرداخت مالیات هستند، باید در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کنند. به عنوان مثال، شرکت‌ها، فروشندگان، مشاغل آنلاین، فردی که درآمدی از اجاره ملک دارد، طراحان وب سایت و… افرادی هستند که باید به عنوان مشتریان مالیاتی در سامانه ثبت نام کنند. همچنین، کسانی که دارای بدهی‌های مالیاتی هستند، نیز می‌توانند از این سامانه استفاده کنند تا بدهی‌های خود را پرداخت کنند و وضعیت مالی خود را پیگیری کنند.

جرائم عدم اجرای قانون سامانه مودیان

عدم اجرای این قانون به عنوان یک جرم مالیاتی در نظام حقوقی کشورمان تلقی می‌شود و مجازات‌هایی برای آن تعیین شده است. در کل، عدم اجرای قانون سامانه مودیان مالیاتی می‌تواند منجر به مجازات‌های جدی و کیفری برای افراد شود. بنابراین، ثبت نام در سامانه و رعایت قوانین و مقررات آن برای اشخاص حقوقی و حقیقی الزامی است.مهمترین جرم‌هایی که در ارتباط با عدم اجرای این قانون قابل اعمال هستند عبارتند از:

1- عدم ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی: در صورت عدم ثبت نام در این سامانه و عدم اعلام مالیات برای دوره‌های مالی یا عدم ارائه اطلاعات صحیح، مجازاتی برای افراد تعیین می‌شود. این مجازات شامل جرایم مالیاتی می‌شود که ممکن است شامل جریمه نقدی و یا حبس باشد.

2- عدم پرداخت مالیات: در صورت عدم پرداخت مالیات به موقع و یا پرداخت ناصحیح، مجازاتی برای افراد تعیین می‌شود. این مجازات شامل جرایم مالیاتی می‌شود که ممکن است شامل جریمه نقدی و یا حبس باشد.

3- ارائه اطلاعات نادرست: در صورت ارائه اطلاعات نادرست در سامانه ، مجازاتی برای افراد تعیین می‌شود که شامل جرایم مالیاتی می‌شوند که ممکن است شامل جریمه نقدی و یا حبس باشد.

4- ارائه اسناد جعلی: در صورت ارائه اسناد جعلی، مجازاتی شامل جرایم مالیاتی، ممکن است شامل جریمه نقدی و یا حبس باشد.

زمان ثبت‌‌ نام در سامانه مودیان

زمان ثبت‌‌ نام در سامانه مودیان

در قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، دولت فراخوان‌های ثبت ‌نام مودیان مالیاتی مشمول را به شرح زیر مطرح کرده است:

فراخوان شماره 1 : اجرای داوطلبانه برخی از مودیان مالیاتی خاص مثل شرکت‌های بورسی ، شرکت‌های دولتی ومودیان موضوع قانون بودجه ۱۴۰۱ در تاریخ  15/5/1401 –  تاریخ اجرای قانون :7/1/1401

فراخوان شماره 2 : الزام اجرای این قانون برای کلیه اشخاص حقوقی به جز اشخاص حقوقی موضوع ماده ۱۶ در قانون مالیات بر ارزش افزوده جدید از تاریخ 1/7/1401 – تاریخ اجرای قانون: 1/10/1401

فراخوان شماره 3 : اجرای سراسری کلیه اشخاص حقیقی مشمول در فراخوان هشت‌ گانه مالیات برارزش افزوده از تاریخ 1/10/1401 – تاریخ اجرای قانون 1/1/1402

فراخوان شماره 4 : الزام به اجرای قانون برای تمامی صاحبان مشاغل مشمول گروه‌‌های اول و دوم موضوع آیین‌نامه ماده ۹۵ مدنی مجلس از تاریخ 10/1/1402 –  تاریخ اجرای قانون 1/4/1402

فراخوان شماره 5 : اجرای الزامی قانون برای کلیه اشخاص باقی مانده از تاریخ 1/7/ 1402 – تاریخ اجرای قانون 1/10/1402

مهلت ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی

مهلت ثبت نام در سامانه همیشه ثابت نیست و به صورت دوره‌ای توسط سازمان امور مالیاتی کشور اعلام می‌شود. به طور کلی، معمولاً در هر سال، مهلت ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی تا پایان مهرماه (حدود ۲۱ اکتبر) تمدید می‌شود. با این حال، برای دقت بیشتر، می‌توانید به سایت رسمی سازمان امور مالیاتی کشور یا پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان امور مالیاتی کشور مراجعه کنید و اطلاعات جدید را دریافت کنید.

اگر مهلت ثبت نام در سامانه مودیان به پایان رسیده باشد چکار کنیم؟

شما می‌توانید با مراجعه به دفتر مالیاتی مربوطه، به طور حضوری ثبت نام کنید.

سامانه مودیان مالیاتی

نحوه ثبت‌ نام در سامانه مودیان مالیاتی

مراحل ثبت نام در سامانه مودیان برای اشخاص مشمول قانون پایانه‌های فروشگاهی که قصد ورود به این سامانه را دارند، با مراجعه به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی با آدرس my.tax.gov.ir وانتخاب گزینه ثبت نام را کلیک کنند.

در نظر داشته باشید که کد ملی و شماره همراه شخص باید متعلق به یک نفر باشد در غیر این صورت ثبت ‌نام صورت نمی گیرد.در ادامه رمز یکبار مصرف به شماره پیامک می شودرا وارد می کنید.بعد از اینکه به داشبورد مدیریتی عضویت در سامانه مودیانوارد شدید، روی گزینه عضویت در سامانه مودیان و ایجاد کارپوش کلیک کنید.

با وارد شدن به کارپوشه شخصی خود ، از بخش عضویت شناسه یکتای مالیاتی مختص خود را دریافت کنید. در ادامه ی ثبت نام سامانه میبایستی تمامی مشخصات ابزارهای پرداختی و شماره حساب‌های بانکی خودشان را وارد کنند . برای اجرای این قانون جهت فروش تمام کالاها و خدمات صورت حساب الکترونیکی را صادر کنند. پس از صدور صورت حساب الکترونیکی  مودیان ملزم به ارسال اطلاعات این صورت حساب‌ها به سامانه مودیان هستند.

کار پوشه مودیان چیست؟

کارپوشه مودیان مالیاتی یکی از قسمت‌های سامانه است، که به منظور ارائه اطلاعات مالی به سازمان‌های مالیاتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی ایجاد شده است. این قسمت از سامانه به معنی یک فضای اختصاصی برای هر شخص حقیقی یا حقوقی است که شامل اطلاعات مالی، مالکیت و جانشینی، تراکنش‌های مالی و مالیاتی و دیگر اطلاعات مرتبط با فعالیت‌های مالی ایشان می‌شود.

با استفاده از کارپوشه مودیان، افراد و شرکت‌ها می‌توانند به سادگی و با استفاده از اطلاعات کارت ملی و شماره ثبت شرکت خود، از امکانات سامانه مودیان استفاده کنند و اطلاعات مالی و مالیاتی خود را به سازمان‌های مالیاتی ارائه دهند. همچنین، در کارپوشه مودیان، افراد می‌توانند اقدام به پرداخت مالیات، ارائه اظهارنامه مالیاتی و دریافت اطلاعات در مورد وضعیت مالیاتی خود نمایند.

         کارپوشه مودیان به عنوان قسمتی از سامانه مودیان مالیاتی، به افراد و شرکت‌ها در ارائه اطلاعات مالیاتی دقیق و صحیح و کاهش تقلبات مالیاتی کمک می‌کند.

سامانه مودیان مالیاتی

مفهوم پایانه‌های فروشگاهی چیست؟

هرگونه سخت افزار و نرم افزاری که امکان اتصال به شبکه‌های الکترونیکی پرداخت رسمی کشور را داشته باشد پایانه فروشگاهی می باشد،در صورتی که امکان صدور صورتحساب الکترونیکی مطابق با استانداردهای سازمان امور مالیاتی کشور را داشته باشد.بعضی از پایانه های فروشکاهی:

  • دستگاه‌ کارتخوان
  • سیستم‌های رایانه‌ای
  • گوشی‌های هوشمند
  • درگاه‌های پرداخت آنلاین

قوانین سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی

قوانین سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی

سامانه مودیان مالیاتی با هدف جمع‌آوری و همچنین یکپارچه‌سازی اطلاعات مربوط به مودیان مالیاتی راه‌اندازی شده است. در این سیستم، تاریخ‌های خاص برای اجرای این سامانه اعلام شده است که بر اساس آن، یک گروه از شرکت‌ها مشمول اجرای قوانین مربوط به سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی می‌شوند. این سامانه با هدف بهبود فرآیند مالیاتی و ارتقای شفافیت و دقت اطلاعات مالی مودیان توسعه یافته است.
با تصویب قانون تسهیل سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی، فراخوان‌های جدید به جای فراخوان‌های مذکور وارد شدند و هر فروشنده باید وظایف و مسئولیت‌های مشخصی را برای ارتباط با سامانه مودیان و در نهایت ارسال فاکتور الکترونیکی به این سامانه انجام دهد.

سامانه مودیان؛ درگاهی برای تبادل اطلاعات مالیاتی با سازمان

سامانه مودیان؛ درگاهی برای تبادل اطلاعات مالیاتی با سازمان

در ابتدای مقاله درباره سامانه مودیان، توضیحات کاملی ارائه شده است. به طور کلی، سامانه مودیان دارای چهار ویژگی زیر است:
1. تحت مدیریت سازمان مالیاتی قرار دارد.
2. برای هر مودی مالیاتی، یک کارتابل مجازی تعریف می‌شود.
3. از طریق حافظه مالیاتی به آن متصل می‌شود.
4. مرجع ثبت، صدور و استعلام صورتحساب‌ها است.
به طور کلی، مودیان مالیاتی جهت ارسال صورتحساب‌های الکترونیکی و همچنین اظهارنامه‌های مالیاتی موظف به ثبت نام در این سامانه به آدرس ( my.tax.gov.ir ) هستند.

مشمولین قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

مشمولین قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

ماده ۱ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان به‌شرح زیر تعریف می‌شود: تمامی صاحبان کسب و کارها (صنفی و غیرصنفی) و شرکت‌های حقوقی موضوع فصل‌های ۴ و ۵ بخش سوم قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۱۳۶۶/۱۲/۳ و اصلاحات و افزوده‌های بعدی آن، تحت پوشش این قانون قرار دارند. وقتی در این قانون از واژه استفاده می‌شود، منظور اشخاص مشمول است، مگر اینکه خلاف آن مشخص شده باشد.
در اصطلاح ساده‌تر، افرادی که باید در سامانه مودیان مالیاتی  ثبت‌نام کنند به دو دسته تقسیم می‌شوند: افراد بخش تجاری و شرکت‌ها. اشخاصی که به عنوان صاحب کسب و کار فعالیت می‌کنند و شرکت یا مؤسسه‌ای ثبت نکرده‌اند، به عنوان افراد بخش تجاری شناخته می‌شوند. اما دسته دوم یا شرکت‌های مشمول این قانون شامل تمام اشخاص حقوقی است که شرکت یا مؤسسه‌ای را ثبت کرده و کد اقتصادی یا شناسه ملی دریافت کرده‌اند. بنابراین تمام افراد حقیقی و حقوقی باید در قانون سامانه مودیان رعایت شود.

تاریخ لازم الاجرا شدن قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان

تاریخ لازم الاجرا شدن قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان

تاریخ اجرای قانون پایانهای فروشگاهی و سامانه مودیان برای گروه‌های مختلف شرکت‌ها متفاوت است. این قانون، که توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده است، فراخوان سامانه مودیان را بر اساس نوع شرکت مشخص می‌کند. به عبارت دیگر، این قانون به صورت یکجا برای تمام شرکت‌ها اجرا نمی‌شود.
با توجه به نوع فعالیت شرکت‌ها، آن‌ها به چند دسته تقسیم می‌شوند که هر یک باید در تاریخ معینی در سامانه مودیان ثبت نام کرده و صورتحساب الکترونیکی صادر کنند. زمان ثبت نام در سامانه مودیان بسته به نوع شرکت متغیر است. در جدول زیر، تاریخ اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان برای انواع شرکت‌ها آمده است.

مفهوم پایانه_های فروشگاهی چیست؟

مفهوم شناسه یکتای حافظه مالیاتی چیست؟

شناسه یکتای حافظه مالیاتی (به انگلیسی: Taxpayer Identification Number یا TIN)، یک شناسه یکتا است که به هر شخص حقوقی و حقیقی برای شناسایی آنها در سیستم مالیاتی کشور اختصاص داده می‌شود. این شناسه شامل یک سری اعداد است که به صورت یکتا برای هر شخص در سیستم ثبت مالیاتی کشور استفاده می‌شود.

در کشورهای مختلف، شناسه یکتای حافظه مالیاتی به نام‌های مختلفی مانند شماره مالیاتی، شماره ملی یا کد مالیاتی شناخته می‌شود. در ایران نیز، شناسه یکتای حافظه مالیاتی با نام شماره ملی (National Identification Number یا NIN) شناخته می‌شود.

شناسه یکتای حافظه مالیاتی برای دولت و سازمان امور مالیاتی کشور، اطلاعات مهمی را در خصوص شخصیت مالیاتی و وضعیت مالیاتی شخص مربوطه فراهم می‌کند. با استفاده از این شناسه، دولت می‌تواند مالیات‌های پرداختی و بدهی‌های هر فرد را پیگیری کرده و از اطلاعات مربوط به درآمدها و هزینه‌های آنها استفاده کند. همچنین، شناسه یکتای حافظه مالیاتی برای شخص مربوطه نیز به عنوان یک ابزار شناسایی در تعاملات مالیاتی با دولت و نهادهای مالیاتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دریافت شناسه کالا در سامانه مودیان چگونه است؟

دریافت شناسه کالا در سامانه مودیان چگونه است؟

در این سیستم، شناسه کالا به عنوان یک شناسه یکتا برای هر شخص حقوقی یا حقیقی که در فروش کالا و خدمات شرکت می‌کند، استفاده می‌شود. در واقع، شناسه کالا یک کد مالیاتی است که برای شناسایی شخص حقوقی یا حقیقی در سیستم مالیاتی کشور استفاده می‌شود.

برای دریافت شناسه کالا در سامانه مودیان، شخص حقوقی یا حقیقی باید ابتدا به سامانه مودیان مالیاتی وارد شده و پس از ورود به حساب کاربری خود، برای ثبت نام در سامانه مودیان کالا و خدمات، فرم مربوطه را تکمیل کند. در فرم ثبت نام، اطلاعات مختلفی از جمله نام و نام خانوادگی، آدرس، شماره تلفن، شناسه ملی و یا شناسه کسب و کار و … برای شخص حقوقی یا حقیقی درج می‌شود.

بعد از تأیید فرم ثبت نام، سامانه مودیان، شماره شناسایی کالا یا GSTIN را به شخص حقوقی یا حقیقی اختصاص می‌دهد و این شناسه به صورت یکتا برای هر شخص در سیستم ثبت مالیاتی کشور استفاده می‌شود.

لازم به ذکر است که در صورتی که شخص حقوقی یا حقیقی در فروش کالا و خدمات شرکت نمی‌کند و فقط به عنوان مشتری در خرید کالا و خدمات فعالیت می‌کند، نیازی به دریافت شناسه کالا ندارد.

اهداف اجرای قانون سامانه مودیان مالیاتی چیست؟

اهداف اجرای قانون سامانه مودیان مالیاتی چیست؟

هدف از اجرای قانون سامانه مودیان مالیاتی افزایش شفافیت و کاهش تقلبات مالیاتی در کشور است. به طور خاص، اهداف اجرای این قانون عبارتند از:

ارتقای شفافیت: با اجرای این قانون، اطلاعات مالی شرکت‌ها و افراد حقیقی به صورت آنلاین در دسترس مردم و سازمان‌های مالیاتی قرار می‌گیرد و شفافیت در فعالیت‌های مالی افزایش می‌یابد.

کاهش تقلبات مالیاتی: این قانون به عنوان یکی از ابزارهای مهم در کاهش تقلبات مالیاتی در کشور محسوب می‌شود. با این قانون، افراد و شرکت‌ها موظف به ارائه اطلاعات دقیق و صحیح در خصوص فعالیت‌های مالی خود در سامانه مودیان مالیاتی هستند و در صورت عدم رعایت این الزامات، مجازات قانونی برای آن‌ها تعیین می‌شود.

سهولت در ارائه اطلاعات: با اجرای این قانون، ارائه اطلاعات مالی به سازمان‌های مالیاتی به صورت آنلاین و در سامانه مودیان مالیاتی انجام می‌شود که سهولت بیشتری در ارائه اطلاعات برای شرکت‌ها و افراد به دنبال دارد.

افزایش درآمدهای دولت: با کاهش تقلبات مالیاتی، درآمدهای دولت افزایش می‌یابد و این موضوع  باعث توسعه اقتصادی کشور می‌شود.

تسهیل در اجرای قوانین مالیاتی: با اجرای قانون سامانه مودیان مالیاتی، اجرای قوانین مالیاتی تسهیل شده و امکان ارائه اطلاعات دقیق به سازمان‌ مالیاتی کشور به راحتی فراهم می‌شود.

مشاوره ثبت نام در سامانه مودیان

بسیاری از مشاغل وشرکت ها به منظور جلوگیری از جرایم مالیاتی مرتبط با قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان ( مخصوصا جرایم ماده 22 این قانون) به مشاوره سامانه مودیان و راه اندازی پایانه های فروشگاهی نیاز دارند. بسیاری از صاحبان مشاغل، مدیران و همچنین مدیران مالی شاید اطلاعات درستی برای اجرای این کار نداشته باشند ، در این صورت می توانند برای اجرای این موضوع   با مشاوران و کارشناسان این حوزه در  ارتباط باشند.

شرکت حسابداری و خدمات مالیاتی ترازان حساب به عنوان یک مجموعه پیشرفته در تکنولوژی و دانش فنی بالا در این خدمات می باشد. ما توانسته ایم خدمات ارزنده ای به مشاغل و شرکت ها از نظر راه اندازی و آموزش کاربردی قانون سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی به مشتریان خود ارائه دهیم.

اگر در زمینه سامانه مودیان نیاز به آموزش و درک بیشتر برای کارکرد با آن را دارید، می توانید تمام مقالات مندرج توسط ترازان حساب را در این حوزه مطالعه کنید و یا با مشاوران مالیاتی شرکت ما در تماس باشید.ما در تمامی مناطق تهران و کرج آماده پاسخگویی یه سوالات و مشاوره رایگان مالیاتی می باشیم:

  • سامانه مودیان مالیاتی در کرج

  • سامانه مودیان مالیاتی در تهران

سخن آخر

مشاوره رایگان مالیاتی و پاسخگویی به تمامی سوالات در زمینه پایانه فروشگاهی و سامانه مویان و همچنین خدمات مربوط به تمامی موارد ذکر شده از جمله در حوزه حسابداری، مشاوره رایگان مالی ،مالیات ، بیمه ، قانون کار و…. از جمله خدمات شرکت حسابداری و مالیاتی ترازان حساب می باشد.

آدرس موسسه ترازان حساب

کرج | طالقانی جنوبی | خیابان سرو | پلاک 136 | واحد 5

شماره تماس

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
Call Now Button